PDA

View Full Version : Impedence Question



Harker1440
11-13-2012, 06:15 PM
I have a 2 Channel H head and 16 ohm 1x12 cab and i just picked up another vcab but its 8 ohm where do I set the impedence
8 ohm or 4 ohm when using both cabs?

docbennett
11-14-2012, 09:44 AM
You are going to have different amount of power being sent to the 2 different cabs. EM7 has explained this in detail on both this and the VR forum...I'd do a search for his posts.

docbennett
11-16-2012, 07:22 AM
And it appears as though he has already done so!!

http://www.vintagerocker.com/forum/showthread.html?17992-Amp-Impedence-Question&p=291421#post291421

zebraprs
12-05-2012, 01:25 PM
When you mix an 8ohm cab and 16ohm cab, the actual Impediance Load would be 5.3 Ohms. so if you had to do that i would set the switch to 4 Ohms... the best thing to do is try to swap your 8ohm speaker to someone who has a 16ohm version...

what type of speaker is it?