PDA

View Full Version : PRS stoptail bridge



swede71
05-13-2012, 05:34 AM
I have no experience with the PRS pre-intonated stoptail bridge.Is it possible to intonate every string perfectly with a strobe tuner?Does string gauges matters?

Twinfan
05-13-2012, 06:15 AM
I don't use a strobe tuner, just a +/- 1 cent accuracy Korg Pitchblack (more accurate than a +/- 3 cent Boss TU-2), and with 9/9.5/10 gauge strings I get perfect intonation.

swede71
05-13-2012, 06:35 AM
I use the Peterson stroboflip tuner.I can highly recommend it for setting the intonation.

JMintzer
05-13-2012, 06:55 AM
I use a Peterson Strobe tuner and it's pretty much dead on for gauges 9-11. Outside that, you'd be better off w/an adjustable bridge...


Jamie

Twinfan
05-13-2012, 10:22 AM
I use the Peterson stroboflip tuner.I can highly recommend it for setting the intonation.

I'm not that fussy thanks - rock n'roll isn't supposed to be perfect. Ask Keef ;)

swede71
05-13-2012, 07:29 PM
Thanks for the answer Jamie.I really like the design of that bridge.Twinfan,i actually believe Keef is really fussy about his intonation :)