Results 1 to 8 of 8

Thread: Need help with my 2 Channel H Combo

  1. #1
    Raven Lunatic Raven17's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    300

    Need help with my 2 Channel H Combo

    I'm hoping this is just a simple case of IOE (idiot operator error).

    My brand new PRS 2 Channel H Combo amp is fading out. What I mean is while I'm playing the volume drops nearly to zero. This occurs in both channels and if I switch channels it will sometimes come back up in volume for a time.

    I have the lead channel set for high gain, dirty as I can get it and the clean is set very middle of the road. It's really off-putting and I haven't even powered it up for awhile because it'll just piss me off.

    I bought this amp to explore more mellow tones, I use an EVH 5150 100w half-stack and a Randall 100w half-stack in my primary rig with zero issues. I run stomp boxes with the EVH and a GNX4 with the Randall.

    I'm not using anything with the PRS amp.

    Any insight, questions and of course answers are greatly appreciated.

    Thx!
    '11 SC250,'12 Tremonti one-off, 2007/13 McCarty Korina,'11 Custom24 Quilted 10Top,'12 DGT w/BK Miracle Man pups,'12 Studio w/BK Cold Sweat,'07/13 Navarro w/BK Cold Sweat pups,'12 NF3, EVH 5150 Half stack, Randall Half Stack, Hughs & Kettner TubeMeister, other fiddles; Mayones, Suhr, Skervesen, Gibson, Fender, Charvel, Jackson, ESP, Dean, EVH, Taylor, GJ2, Ibanez, Carvin, Kramer, Agile & Spawn

  2. #2
    deus ex machina
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    383
    Quote Originally Posted by Raven17 View Post
    I'm hoping this is just a simple case of IOE (idiot operator error).
    It does not sound like IOE to me. Fading is often the result of a bad/marginal power tube or power supply capacitor. You may also have a bad/cold solder joint in the power supply. It's difficult to diagnose an amp over the Internet. I would contact the factory. Doug or Brandon will take care of you.

  3. #3
    Raven Lunatic Raven17's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    300
    Quote Originally Posted by Em7 View Post
    It does not sound like IOE to me. Fading is often the result of a bad/marginal power tube or power supply capacitor. You may also have a bad/cold solder joint in the power supply. It's difficult to diagnose an amp over the Internet. I would contact the factory. Doug or Brandon will take care of you.
    Thanks, will do.
    '11 SC250,'12 Tremonti one-off, 2007/13 McCarty Korina,'11 Custom24 Quilted 10Top,'12 DGT w/BK Miracle Man pups,'12 Studio w/BK Cold Sweat,'07/13 Navarro w/BK Cold Sweat pups,'12 NF3, EVH 5150 Half stack, Randall Half Stack, Hughs & Kettner TubeMeister, other fiddles; Mayones, Suhr, Skervesen, Gibson, Fender, Charvel, Jackson, ESP, Dean, EVH, Taylor, GJ2, Ibanez, Carvin, Kramer, Agile & Spawn

  4. #4
    Senior Member vchizzle's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    WI
    Posts
    2,182
    On the upside, at least you're very close to PRS.

  5. #5
    Raven Lunatic Raven17's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    300
    Quote Originally Posted by vchizzle View Post
    On the upside, at least you're very close to PRS.
    Not that I ever doubted them, but all it took was one email to PRS customer service.
    I had a reply from Matt with a few specific questions to help him diagnose the problem.
    One day after answering his questions I had a package from FedEx with replacement tubes and instructions.
    Later tonight I'll swap out the tubes and see if it's going to be that easy.
    '11 SC250,'12 Tremonti one-off, 2007/13 McCarty Korina,'11 Custom24 Quilted 10Top,'12 DGT w/BK Miracle Man pups,'12 Studio w/BK Cold Sweat,'07/13 Navarro w/BK Cold Sweat pups,'12 NF3, EVH 5150 Half stack, Randall Half Stack, Hughs & Kettner TubeMeister, other fiddles; Mayones, Suhr, Skervesen, Gibson, Fender, Charvel, Jackson, ESP, Dean, EVH, Taylor, GJ2, Ibanez, Carvin, Kramer, Agile & Spawn

  6. #6
    Raven Lunatic Raven17's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    300
    Quote Originally Posted by vchizzle View Post
    On the upside, at least you're very close to PRS.
    Great looking avatar!
    '11 SC250,'12 Tremonti one-off, 2007/13 McCarty Korina,'11 Custom24 Quilted 10Top,'12 DGT w/BK Miracle Man pups,'12 Studio w/BK Cold Sweat,'07/13 Navarro w/BK Cold Sweat pups,'12 NF3, EVH 5150 Half stack, Randall Half Stack, Hughs & Kettner TubeMeister, other fiddles; Mayones, Suhr, Skervesen, Gibson, Fender, Charvel, Jackson, ESP, Dean, EVH, Taylor, GJ2, Ibanez, Carvin, Kramer, Agile & Spawn

  7. #7
    Senior Member vchizzle's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    WI
    Posts
    2,182
    Quote Originally Posted by Raven17 View Post
    Not that I ever doubted them, but all it took was one email to PRS customer service.
    I had a reply from Matt with a few specific questions to help him diagnose the problem.
    One day after answering his questions I had a package from FedEx with replacement tubes and instructions.
    Later tonight I'll swap out the tubes and see if it's going to be that easy.
    Nice! good luck, hopefully that's it.
    Quote Originally Posted by Raven17 View Post
    Great looking avatar!
    Thanks

  8. #8
    Senior Member jfb's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    O'Fallon, MO
    Posts
    4,831
    Quote Originally Posted by Raven17 View Post
    Not that I ever doubted them, but all it took was one email to PRS customer service.
    I had a reply from Matt with a few specific questions to help him diagnose the problem.
    One day after answering his questions I had a package from FedEx with replacement tubes and instructions.
    Later tonight I'll swap out the tubes and see if it's going to be that easy.
    Nice deal. Good luck with the swap. Hope all gets resolved.
    Plank Owner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •